Skip to main content

Ondersteboven

In mijn vorige blog schreef ik over verandering. Deze week ga ik de wereld regelmatig vanuit nog een ander perspectief beleven. Ondersteboven en op de kop! Vanaf september gaan we lessen geven in Aerial Yoga / Yogaswing / Antigravity Yoga... allemaal benamingen voor Yoga in een soort van 'hangmat'.

Deze week ga ik me daarin weer flink bijscholen. Ik heb er ontzettend veel zin in! Deze speciale Yogadoeken maken het onder andere mogelijk 'vrij eenvoudig' ondersteboven te hangen; inversie heet dit in vakjargon. Bij inversie gebruik je de zwaartekracht om op een zachte manier de wervelkolom te verlengen en te 'corrigeren'. Uitlijnen voor je lijf zeg maar. In de reguliere Yogalessen moet je al vrij geoefend zijn om de omgekeerde standen (bijvoorbeeld de hoofdstand) uit te voeren. De doeken maken het voor velen toegankelijker, doordat ze je ondersteunen. 

Superontspannen ondersteboven....

De spanning van onze spieren vermindert maar liefst met 35 % terwijl we ondersteboven hangen. Door een zachte tractie die ontstaat als je ondersteboven hangt vermindert de druk op de wervels, hierdoor krijgen de tussenwervelschijven meer ruimte en verminder je de druk op zenuwen en andere structuren. Een soort van uitbalanceren terwijl je hangt. Inversie is de meest eenvoudige manier om klachten veroorzaakt door compressie (het in elkaar drukken van de wervelkolom door de zwaartekracht en een verkeerde houding) te verlichten. Dit door simpelweg het gewicht van de overbelaste delen van het lichaam af te halen. De spieren, pezen en banden van de rug en het bovenlichaam worden allemaal gestrekt en dit geeft een enorm gevoel van verlichting. Je rug ontspant, je schoudergordel en nek krijgen de ruimte en je hoofd wordt helder.

Brainpower......

Inversie stimuleert namelijk ook de hersenwerking. De bloedtoevoer naar de hersenen wordt gestimuleerd. Hierdoor worden de hersencellen gevoed met meer zuurstof en meer voedingsstoffen die benodigd zijn voor een optimale werking van de hersenen. Ondersteboven hangen verbetert gewoonlijk de concentratie, het geheugen, het bewustzijn en het denken. En het klopt, de wereld letterlijk regelmatig op z'n kop bekijken geeft een soort van instant energykick..........en dat dan zonder zo'n (superongezonde) energydrink ;-). Ik ga het merk niet noemen van de energydrink die je 'vleugels geeft' (want ik haat dat soort onnatuurlijke drankjes)........maar ik kan je verzekeren: de Yogadoeken geven je ECHT vleugels, zonder bijwerkingen! Swing, Lach en Vewonder!

Probeer het GRATIS uit....

Er zijn nog heel veel meer fysieke en geestelijke voordelen te noemen om regelmatig eens ondersteboven te gaan. Maar dan verzand ik in theorie. Probeer het zelf eens uit! Vanaf september gaan we echt van start. Het op de kop hangen is maar 1 aspect van wat er met de doeken allemaal mogelijk is. Je kan er oefeningen makkelijker mee maken, oefeningen zwaarder in maken, balans & core training beoefenen, spelen met de zwaartekracht, trainen onder andere hoeken, ondersteund heerlijk zweven en ervaar vooral aan het einde van de les het weldadig ontspannen en het (laten) schommelen! 

Het allergrootste argument om het een keer uit te proberen is vooral niet de theorie, deze krijg je er gratis bij. Maar probeer het vooral omdat het zo ontzettend leuk, nieuw en anders is! Kom ik toch stiekem weer uit bij veranderen.......... :-)

Als je geinteresseerd bent geef het vast aan, dan houden we je persoonlijk  op de hoogte en ben je de eerste die kan intekenen. Binnenkort gratis workshops en proeflessen: http://www.pilatesenzo.nl/contact

 pilates en zo header computer

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap