Skip to main content

Doe waar van je houdt

Genoeg uitgerust, tijd om weer in beweging te komen, ik heb er weer zin in! Maandag starten alle lessen weer. Heerlijk was mijn vakantie, doen waar je zin in hebt en zin hebben in wat je doet! Toch hoeft dit niet alleen een vakantiemotto te zijn.

Waarom ook niet toepassen in het dagelijks leven? 'Doe waar van je houdt, en hou van wat je doet!'. Als je houdt van wat je doet, doe je vanzelf waarvan je houdt! Misschien is het niet altijd heel eenvoudig te realiseren. Maar elke hele kleine stap in deze richting geeft toch een heerlijk en rijk gevoel. 

Klein beginnen om dit toe te passen, eh....ok…

Sta ik dan in het dagelijks leven te juichen bij elke vuile berg was die ik weer weg MOET werken? Daar kun je toch zeker niet van houden? Of toch wel? Ik vind het namelijk wel heerlijk als ik 's ochtends een fris gewassen shirt uit de kast haal. Een heerlijk gevoel schone was en kleren. Als ik houd van schone was en iets minder de was MOET doen van mezelf……houd ik dan misschien zelfs van wassen? In de vakantie vind ik dit namelijk geen probleem, omdat ik er alle tijd voor heb. Wassen, heerlijk buiten laten drogen, zelfs van mijn kleurrijke was aan de lijn geniet ik dan……en buiten gedroogde was ruikt nog lekkerder als ik het 's ochtends uit de kast haal. En natuurlijk, juichen bij zo'n routineklus gaat een beetje ver, maar zo vervelend als ik het soms vind is het nou toch ook weer niet en zeker niet als ik me focus op het resultaat. 

Het resultaat en de reis....

Voor grotere items in je leven moet je af en toe iets (of veel) meer moeite doen om te blijven houden van wat je doet, van de weg die je gaat. Toch helpt het ook hier om het resultaat voor ogen te houden en je af te blijven vragen of je iets niet routinematig blijft doen. Haal je doel regelmatig wat dichterbij, stel tussendoelen. De weg naar je doel verloopt vaak grillig: stijle bergen, diepe dalen, doodlopende straten, angstige hoogtes, saaie rechte stukken, scherpe bochten. Maar als je het resultaat, je doel altijd in je vizier houdt………..is het dat toch zeker waard. Het doel is zelfs nog veel mooier als je onderweg heel veel overleefd hebt. Hoe trots ben je dan als je boven staat en kijkt naar je afgelegde weg, de zweetdruppels, de tranen, ze mochten er zijn en ze zorgen er voor dat je nog tevredener bent met het behaalde resultaat. Als je je doel in het oog houdt is de reis een stuk gemakkelijker, welke reis dan ook! Vergelijk het met op vakantie gaan. Je staat niet lang stil bij de lange vermoeiende reis en de hindernissen er naar toe en onderweg……………je zit vaak in gedachten al met je boek en smoothie op het strand :-) en dat voelt heerlijk, ook als je nog reist. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap