Skip to main content

Waarheid ........................

waarnemen1B1B7E4E CCFE 47CD BC07 31252C036A65

Waarneming of perceptie wordt uitgelegd als: het proces van het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie.

Poeh, dat is dus knap subjectief! Wat neem jij waar, wat is jouw waarheid? En neem dan eens een voorbeeld waarbij je een totaal andere beleving hebt dan de ander. Je hebt allebei een andere ‘waar-heid’.

Wat is nou waar?

Welke waarheid is dan waar? Waarheid is: echtheid, geldigheid en juistheid. Waarneming is dus in veel gevallen nog niet de waarheid. Je waarneming is altijd gekleurd door jouw perspectief. Immers in processen van verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen kunnen er nog al wat verschillen optreden. Mag er aan jouw waarheid gerommeld worden? Hoe flexibel ben jij? Heb je veel waarheden? Hoe strak is jouw schema?

Hoe meer waarheden je in je draagt waar niet aan getornd mag worden, hoe strakker je waarschijnlijk in je lijf en in je koppie zit. Lichaam en geest zijn één, star in patronen is star in je lijf.

Vervang je waarheden eens door waarnemingen. Waarheid is een werkwoord, ook een waarheid past zich aan aan de omstandigheden.

Ruimte

In het laten varen van onze eigen perceptie ontstaat er ruimte. Ruimte om op een andere manier waar te nemen, zonder naar ‘waarheid’ te willen streven. Verander de manier waarop je naar de dingen kijkt en de dingen waar je naar kijkt veranderen. Alles wat jij denkt is zo, maar het hoeft niet zo te zijn, het zou ook anders kunnen. Joh, wat een ruimte geeft dat! Hoef je ook niet meer zo te voldoen aan jouw strakke kaders. Kaders die vaak niet eens echt helemaal van jezelf zijn.

Om te oefenen

Voel eens nu precies op dit ❌ moment: wat gaat er door je heen, hoe is het nu met je...??‍♀️?

Ok, ga nu naar dit ❎ moment. Precies dit moment, zonder er iets aan te veranderen. Wat gebeurt er nu op dit moment om je heen? Wat voel je nu op dit moment? Wat zie je nu op dit moment? Wat hoor je nu op dit moment? Wat proef je nu op dit moment? Zat er verschil in de momenten ❌ en ❎?

Waarnemen en focussen in het moment zelf is zo’n krachtige oefening in mildheid en loslaten?. Hoe flexibeler je geest, hoe flexibeler je lijf??‍♂️

#waarnemen #perceptie #persoonlijkeontwikkeling #pilatesenzo #inhetmoment #flexibel # mindful #puiflijk #loslaten #oefenen #waarheid

 

 

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap