Skip to main content

Gewoon jezelf zijn

Emoticons 2019 11 15 om 12.59.26

We zijn het bijna vergeten met z’n allen, maar discomfort is onderdeel van het leven! Met al die perfecte plaatjes op social media, de schijn die we vaak ‘onbewust automatisch’ ophouden naar de buitenwereld, LIJKT alles in ons leven fantastisch?

Lijkt, want deze norm is zo hard aan het doordraaien dat er steeds meer mensen bezwijken onder hun fantastische leven. Bijna niemand ziet of weet hoe het ECHT met je gaat. Gek toch hè met zoveel vrienden, hoe eenzaam, somber of verdrietig je kunt zijn.

Volhouden... 

Door het steeds maar ophouden van het perfecte plaatje, wijs je ook zelf die delen die lastig voor jou zijn af. We voelen ons ongemakkelijk als we ‘ontmaskerd’ dreigen te worden en gaan nog harder ons best doen om aan ons zelf gecreëerde beeld te blijven voldoen. Je loopt constant op je tenen. Hoe lang houden we dat met z’n allen nog vol?

Je raakt langzaam de verbinding met jezelf kwijt als je delen van je zelf niet laat zien. Het leven is immers niet alleen maar fantastisch. Achter elke deur schuilt ook verdriet, pijn en eenzaamheid.

Alle ballen verzamelen!

Het kost je op een gegeven moment toch bakken met energie om alles maar binnenskamers ??‍♀️te houden? Vergelijk het met een bal die je onderwater duwt. De bal wil naar boven, dreig te stikken en gaat heel hard vechten! Ook deze bal wil gewoon naast de andere ballen liggen lekker aan de oppervlakte. Hij wil uit de schaduw en ook in de zon liggen☀️, daar knapt hij echt van op! Hij wil liggen naast de ballen met geluk, schoonheid, sociale contacten, kracht, vrije tijd etc. Gewoon als onderdeel van het geheel☯️

Laat al jouw ballen boven komen drijven en neem hiervoor de tijd. Kijk eens vanuit een helikopter naar al die ballen die aan de oppervlakte drijven. Kleurrijk, fel, dof, donkerder, groot, klein. Dit ben jij!

Compassie

Nu je al jouw ballen daar zo ziet liggen, waar wil jij er meer van? Kijk jij alle ballen aan, of constant dezelfde? Welke mogen groeien? Comfort en discomfort, het zijn onderdelen. Sommige ballen komen in je leven, daar heb je niet om gevraagd, dat is leven en daarmee een gegeven. Dus, joh als ze er toch zijn -ze hebben al zoveel meegemaakt- wees er maar een beetje mild voor?

#jezelfzijn #groeien #comfort #discomfort #persoonlijkeontwikkeling #leven #moeilijkemomenten #alleballenverzamelen #spaarzeallemaal #pilatesenzo #pilates #voetreflexplus

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap