Skip to main content

Vertraag.....

RustigaanIMG 9474

De beste tijd om het rustiger aan te doen, is als je superdruk bent! Deze decembermaand is dus een geweldige gelegenheid om iets of wat te vertragen.

Tegenwoordig staat vrijwel iedereen constant ‘aan’ en hoe! We plannen onze agenda’s tot het laatste plekje vol, we zijn altijd bereikbaar, constant actief, het nieuws van de hele wereld dendert de hele dag door bij ons binnen, we moeten aan veel verplichtingen voldoen en ook in ons eigen huis en gezin leggen we onze lat hoog.....

Aan de oplader...

Gek hè, voor onze apparatuur zorgen we vaak heel goed, omdat we weten dat we anders met een lege batterij komen te staan. Zoals we onze telefoon? dagelijks opladen en tijdig voorzien van virusscans en updates en zoals we onze auto? tijdig voltanken, laten keuren en de beurten geven zouden we dat ook precies zo voor ons zelf moeten doen.

Laad jij jezelf dagelijks op? Loop jij overdag leeg??‍♀️ of eindig je de dag met nagenoeg dezelfde energie als dat je de dag begon??‍♀️? Hoe is het met het regelmatige onderhoud van jouw lijf en geest? Bescherm jij jezelf genoeg tegen invloeden van buitenaf? Trek jij je wel eens terug uit de ratrace en de hectiek?

Energiegevers❤️

Feit: het menselijk lijf en brein zijn niet gemaakt om moe en uitgeput te zijn. We zijn gemaakt om te bewegen en om actief te zijn! Als je leegloopt gedurende de dag dan is dat vaak niet omdat je moe wordt van de activiteiten die je doet, maar omdat je te weinig energie krijgt van de activiteiten die je doet!

Doe jij nog het juiste? Zit jij op je plekkie? Is de verdeling energiegevers en energievreters in een dusdanige balans dat je dagelijkse batterij door de dag heen niet lager komt dan zo’n 75%? Dat deze ‘s nachts weer volledig oplaad en je een volle reservebatterij achter de hand hebt?

De 1%-regel.....

Als het antwoord nee is: zorg dat je hierin elke dag 1% beter voor jezelf gaat zorgen. Dat je elke dag 1% meer gaat doen aan energie-gevende activiteiten voor jouw batterij!

Dat klinkt als weinig maar neem de tijd, vertraag. Leg deze lat eens superlaag, 1% per dag is fantastisch!

#rustigaan #vertraag #zelfzorg #opladen #persoonlijkeontwikkeling #neemdetijd #energiegevers #pilatesenzo #pilates #voetreflexplus #blog

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap