Skip to main content

Tenen.....Trainen!

tenen trainen

Tenen trainen, dat klinkt misschien niet zo hip als je buikspieren trainen, maar ik garandeer je uiteindelijk heeft het meer effect op je lijf en ook je buikspieren dan je vermoed!

Tenen moeten kunnen grijpen, spreiden, wiebelen en strekken. Ze zijn er voor je balans, voor de afwikkeling van je voet en voor je aarding. Ze functioneren als een soort van statief als je staat. Veel van onze schoenen laten deze functies van de tenen niet toe, de tenen zitten opgepropt in de te smalle neus van de je schoenen. En dat beïnvloed onder meer hoe je staat, hoe je beweegt en hoe je kunt bewegen. Met schoenen als stevige corsetjes wordt ons lijf stevig beperkt in houding en beweging! En je voeten, die hoeven in deze corsetjes niks meer te doen.......

Corsetjes

Ze liggen de hele dag op een voetbed in een stevige schoen???. Ga zelf eens 12 uur per dag, jarenlang in een corset in bed liggen. Hoe star, stijf, onbeweeglijk en pijnlijk voelt het als je dan zonder corset uit bed komt? Dat is precies wat er gebeurt als je je voeten en tenen na al die jaren weer een keer begroet en vraagt om in beweging te komen. Maar, oefening baart kunst! En het goede nieuws: bij voeten die totaal ongetraind zijn boek je heel snel resultaten!

Reflexologie

Reflexologisch zijn de tenen verbonden met je hoofdzones. In onze schoenen worden onze hoofdzones flink geplet?. Ons ?, onze ? en ??, onze nek, als je schoenen draagt waarbij je tenen niet de vrijheid hebben, zitten de tenen, maar ook deze zones in de verdrukking. Geef je tenen de vrijheid en de betreffende zones in je lijf krijgen vrijheid van bewegen en herstel. Starre tenen - een star brein, soepele tenen een soepel brein. Kijk maar eens naar kindertenen, die functioneren nog wel! Die hebben nog niet zoveel jaren ‘schoenendragen’ er op zitten! Dus: stretch je tenen = stretch je brein!

Heb je last van hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, een vermoeid, vol of bekneld hoofd, piepende oren, wazig zicht. Trek je schoenen uit en stretch je tenen, masseer je tenen, grijp, spreid, wiebel en doe dat elke dag......voel na een week nog eens.

#voetentrainen #tenentrainen #reflexologie #voetreflexplus #gezondevoetenconsult #pilatesenzo #puiflijk #totalhealth #voetreflextherapie 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap