Skip to main content

Ingewikkeld...?...'Ont-wikkel'...!

Ingewikkeld ontwikkel

Puck?: mijn Zen-docentje, mijn eeuwig-ontspannen-voorbeeld, mijn altijd-in-het-nu-mormel, mijn inspiratiebron, mijn back-to-basics- en Mindful-voorbeeld.

Puck is blij met werkelijk ALLES! Neemt heeeeeeeeel veel momentjes voor zichzelf, waarbij ze zich in een zachte-teddypluche deken wurmt of heerlijk op de vensterbank in de zon ligt te chillen. Als ze pijn heeft, weigert ze om ook maar 1 stap te lopen, dan laat deze diva zich alles bijbrengen tot ze weer herstelt is. Als het regent buiten, wat ze haat, kan ik wachten tot ik een ons weeg.....een quick-stop op het eerste gras wat ze tegenkomt is alles wat er dan in zit aan wandeling. Het maakt haar niet uit hoe ze er uit ziet, wat anderen van haar of haar gedrag denken of vinden, hoe de buurhond er uit ziet en wat die doet, of er morgen nog wel brokjes zijn of ze niet een mooiere fleecedeken zou willen.......

'Ont-wikkelen' best ingewikkeld

En natuurlijk besef ik ook: Puck is vrij van hypotheek, heeft geen kids, hoeft niet te werken voor z’n brokjes. Maar toch af en toe kijk ik hem aan in zijn donker bruine kijkers en besef ik...........het leven hoeft echt niet zo ingewikkeld? te zijn als dat wij het met z’n allen gemaakt hebben.

Het is wat je er zelf van maakt en uiteindelijk van vindt. Vind jij het leven ingewikkeld? ‘Ont-wikkel’ je zelf! Kom in beweging! Letterlijk ‘ont-wikkelen’ van alles wat je benauwd en beperkt. En yeah right....kom tot de conclusie dat ont-wikkelen soms best ingewikkeld is. Inwikkelen (of ingewikkeld raken) gebeurt namelijk vaak onbewust en ontwikkelen gebeurt bewust. En daarom doet ontwikkelen soms pijn, is ontwikkelen eng, voelt het kaal en kwetsbaar.

Ben & Doe

Om te ‘ont-wikkelen’ moet je in beweging komen....moet je doen en gaan. Niemand heeft ooit leren lopen door er over te googelen, te praten, of over na te denken! Met doen, vallen en opstaan, vertrouwen, onwijs veel uithoudingsvermogen, nieuwsgierigheid, zin om te leren en met schijt? aan wat anderen daar van denken worden ALLE uitdagingen minder ingewikkeld.

Een tip van mijn Personal Trainer Puck???: ‘BEN’ met alles wat er is, wat er niet is, wat er komt of niet komt, met hoe het voelt of hoe het niet voelt..........BEN & DOE.....want dat is alles wat er is!

#ontwikkelen #ingewikkeld #mindfuldog #personaltrainer #gewoonzijn #pilatesenzo #puiflijk #persoonlijkeontwikkeling #inspiratie #blog #ontspannen #genieten #goedvoorbeelddoetgoedvolgen #nietsmoetallesmag

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap