Skip to main content

Anderhalve meter maatschappij

Anderhalvemeter IMG 0862

Een anderhalve meter-maatschappij, dat kan toch alleen maar vanachter een bureau in Den Haag bedacht zijn!
Waar zijn we mee bezig? Ik kan het voorstel om een plan te maken om als bedrijf om te functioneren in een 1,5 meter maatschappij maar niet serieus nemen⛔️.........

Schijnveiligheid

Elk bedrijf heeft zijn vierkante meters en kosten afgestemd op het aantal klanten. Ik zou nog maar 25% van mijn klanten kwijt kunnen! Ik schat niet in dat klanten ineens veel meer willen gaan betalen en/of klanten die normaal in de avond komen, ineens overdag kunnen (buiten dat je dan zelf 24/7 moet werken wil je ze allemaal kwijt kunnen). Online is ook niet voor elke klant geschikt en al helemaal niet bevredigend op de lange termijn (waar ze nu wel over praten). Op deze manier valt elk bedrijf die te maken heeft met groepen klanten om. Of is het zo dat ik ook maar 25% van de huur, de verzekeringen, belastingen en de vaste lasten hoef te betalen? Ik begrijp niet dat behalve de horeca niet alle bedrijven roepen dat dit niet kan. Men gaat plannen bedenken, stickers plakken, hoe dan? Want: alsof dan het 'probleem' opgelost is, als je 1,5 meter van elkaar zit en met z'n allen een uur ademt in dezelfde ruimte?‍♀️.

Die 1,5 meter-maatschappij is schijnveiligheid, een app is schijnveiligheid. Alles is schijnveiligheid, omdat het leven nou eenmaal risico’s met zich meebrengt! Ik vraag me af, waarom proberen we bij dit virus ineens allemaal veiligheden in te bouwen? Zogenaamde en door de overheid bepaalde ‘veiligheden’, die ook nog eens in elk land anders zijn. Tegen een virus dat zich niet houdt aan regels. Is de overheid werkelijk zo bezorgd om onze gezondheid?

Gezondheid

Waarom heeft de overheid roken en productie van sigaretten dan al niet al lang verboden in plaats van er aan te verdienen door accijns te heffen? Waarom is er geen verbod op ongezonde producten in de supermarkten, waarvan we al lang weten dat ze welvaartsziekten opleveren? Waarom worden lifestyle en preventieve geneeskunde niet bevorderd? Waarom worden complementaire manieren om gezondheid te bevorderen meteen afgedaan als niet wetenschappelijk bewezen? Terwijl je ook zou kunnen zeggen: de wetenschap heeft niet het vermogen en schiet tekort om de invloed van de samenwerking van lichaam, geest en omgeving te doorgronden. Het zijn namelijk te veel variabelen voor de wetenschap en hierdoor niet in een klinische omgeving te testen. Het echte leven met alle factoren is zo veel onvoorspelbaarder, wonderlijker, veerkrachtiger, gericht op overleven en balanceren dan dat de wetenschap dat ooit zou kunnen vastleggen.

Jaarlijks worden mensen ziek en overlijden mensen aan de gevolgen van onze welvaartsziekten, bacteriën en virussen. Waarom hebben we daar dan niet al lang op ingegrepen met heel veel geld als het echt te doen is om mensenlevens en gezondheid? Jarenlang is er op gezondheid bezuinigd. Jarenlang konden we niets anders dan produceren, consumeren, economische groei bevorderen, onze aarde en ons immuunsysteem kapot laten gaan en verdienen aan ‘ongezondheid’.

Please, kunnen we dan nu constructief nadenken over een humane manier om dit besef te doorbreken, in plaats van weer onmiddellijk gestuurd te worden door regels van achter een bureau bedacht om ‘iets?’ te controleren en in wetenschap en cijfers te gieten. Om nog maar te zwijgen over wat gebrek aan fysiek contact, nabijheid, aanraking en sociale betrokkenheid aan enorme schade aanricht momenteel.

#anderhalvemetermaatschappijonmogelijk #schijnveiligheid #verdienenaanongezondheid #fysiekcontactislevensbehoefte #gezondheiddoejesamen #controlerenvanhetoncontroleerbareiszinloos #blog #pilatesenzo #zzp #coronacrisis #ministerpresident #tweedekamer

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap