Skip to main content

Breek een lans, voor je vak!

Breekeenlansvoorjevak

Er wordt een groot beroep gedaan op onze flexibiliteit als mens in deze crisis. Het vraagt om een flexibel meebewegen. Om flexibel te kunnen blijven train je je flexibiliteit, want lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een flexibele geest, vereist een flexibel lichaam!

Pilatesstudio’s, Yogascholen, Meditatiecentra, Mindfulnesstraining, wat is het in deze tijd superbelangrijk! Jammer is het daarom, dat we steeds onder ‘sportscholen’/‘groepslessen’ geschaard worden en weer moeten sluiten. Ik begrijp op dit moment ook niet goed het verschil: waarom is op een toestel trainen in de sportschool wel toegestaan en trainen op een mat niet??‍♀️?......

Het zijn juist de mensen die de verantwoordelijkheid voor hun eigen lijf nemen die komen naar deze studio’s. We krijgen veel verwijzingen van artsen en andere zorgverleners. We hebben klanten met klachten aan het bewegingsapparaat, vaak ontstaan door onze ‘westerse’ leefstijl met veel zitten, inadequate bewegingspatronen, compensatiemechanismen en werkgerelateerde klachten. Nu al helemaal met het thuiswerken, wat vaak qua houding en beweging nog veel minder optimaal is. ‘Zorghelden’ ook zij ontspannen en komen bij ons opladen op de mat. Maar ook klanten die moeilijk af kunnen schakelen en hun hoofd moeilijk stop kunnen zetten. Klanten die de connectie met het lijf kwijt zijn. Klanten die balans willen vinden in hun lijf en leven. Klanten die even een moment tijd voor zichzelf komen halen met puur en alleen aandacht voor zichzelf en hun lijf. Klanten die als ze hun lessen niet zouden doen weer gebruik moeten gaan maken van zorg als fysiotherapie of weer medicatie moeten gaan slikken. Klanten die hun lijf en geest gezond willen houden in de flow van deze drukke maatschappij. Klanten die bewust en preventief zorg dragen voor hun eigen gezondheid en welzijn. Dit alles ontlast direct en indirect onze zorg!

Als we productief, belastbaar en flexibel willen blijven, zijn juist nu deze activiteiten extra belangrijk!

In deze bizarre tijd waarin thuiswerken de norm is, zorghelden onmisbaar zijn en onze emmers overlopen zijn de momenten van even voor jezelf op de mat nog veel belangrijker om flexibel mee te kunnen blijven bewegen in de hectiek van dit moment. Ik pleit voor mijn vak: laat onze studio’s open en laat ons veilig op de mat blijven bewegen om zo te kunnen blijven werken aan het gezond houden van ons: immuunsysteem, ons lijf , onze geest, ons brein, ons bewegingsapparaat, onze weerbaarheid, belastbaarheid en onze flexibiliteit!

Vertel: waarom is voor jou het volgen van jouw Pilates-, Yoga-, Mindfulness-, Meditatiemoment zo belangrijk.......??‍♀️?❤️?

#regering #vws #ministerpresident #ministervanvolksgezondheid #tweedekamer #rivm #yoga #pilates #mindfulness #meditatie #noodzaak #veilig #verantwoord #bespaaropzorg #voorkomklachten #flexibiliteit #preventie #veiligopdemat #anderhalvemeterafstand #boostjeweerstand #houvol

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap