Skip to main content

Open voor de volksgezondheid

openvoordevolksgezondheid

#openvoordevolksgezondheid

Het gaat om de volksgezondheid toch? Ik wil OPEN..... voor de volksgezondheid! Wij werk(t)en immers met onze klanten dagelijks aan de volksgezondheid.

Bewegen, landen in je lijf, verminderen van stress, houdingscorrecties, klachtenvermindering, ontspanning, reflexzonebehandelingen, herstellende massages, trainen, (weer) vertrouwen krijgen in je lijf, hoofd leegmaken, voorkomen van houdings- en werkgerelateerde klachten, functioneel bewegen, voorkomen dat je klachten krijgt als gevolg van de stressvolle maatschappij, werk of thuissituatie, ontladen en opladen. Zo ontzettend belangrijk, zeker in tijden van crisis....

Wat schetst mijn verbazing? Om nu hulp of begeleiding te krijgen moet je eerst flink vastlopen, forse klachten krijgen of uiteindelijk ziek worden. Want de enige hulp die nu bereikbaar en geopend is: fysiotherapeut, huisarts, psycholoog, ziekenhuis. Hulp voor als het al te laat is zeg maar! Je moet eerst flink ziek worden of flinke klachten krijgen? Dit heet ziektezorg in plaats van gezondheidszorg!

Ik krijg op dit moment klanten huilend aan de telefoon met fysieke klachten en beperkingen die weer terug komen doordat ze niet efficiënt kunnen trainen of hun behandeling niet kunnen krijgen. Klanten die normaal gesproken regelmatig komen en daardoor geen zorg (meer) nodig hebben.

Een klant die ik deze week sprak zei het treffend: ‘ik mag wel een fles drank kopen om me te verdoven, de slijterij is open...........maar ik mag geen reflexzonebehandeling waardoor mijn tinnitus sterk verminderd en ik weer kan lopen omdat de chronische pijn vanuit mijn heup dragelijker wordt.'

Hoofd leegmaken en ontspannen lukt niet zo erg achter een schermpje, als je de hele dag al achter een schermpje zit en er in de thuissituatie ook allerlei hectiek is. Dat is niet zo gemakkelijk, anders zouden we het zelf wel kunnen en doen. We begeleiden onze klanten hier niet voor niets in, sommige dingen kunnen niet op afstand of online! 

En dan nog een toegift: wij behandelen ook die overwerkte zorgprofessionals, laten we ook hen op hun tandvlees doorlopen tot het te laat is........of mogen ook zij ook preventieve zorg in de vorm van beweging en de broodnodige ontspanning?

Mijn klanten lopen vast, ik mag niks doen......dat is voor de volksgezondheid??

Goochelen met woorden. We noemen het ’NEVENschade’........dat klinkt namelijk minder erg. Ik kan je zeggen, dit is geen nevenschade meer.....dit is keiharde SCHADE! En deze schade is veel omvangrijker dan de schade die we aan het ‘voorkomen’ zijn.

Daar waar we in deze crisis ALLES doen en ALLES laten om maar niet ziek te worden van het virus..........preventie tot op het idiote af zeg maar. Mag de rest wachten tot alle andere klachten, de stress, de pijn, hun gemoed en hun vreugde en plezier helemaal naar de knoppen zijn, voordat je uiteindelijk geholpen wordt........als het te laat is zeg maar. Pas als je ziekenhuiszorg of therapie nodig hebt, dan ben je aan de beurt. Waarom ook hier geen preventie op het idiote af? Preventieve maatregelen als: complementaire en alternatieve zorg open, pilatesstudio’s open, yogastudio’s open, sportscholen open, sauna’s open, groente en fruit goedkoper maken, sigaretten verbieden (preventie van een longaandoening hebben we het over toch?)....etc.etc. Juist in deze tijden waarin iedereen alle ballen hoog moet houden, (te) veel achter een scherm doorbrengt, stress zijn tol eist en ontladen en opladen van levensbelang is.

Wil jij ook open voor de volksgezondheid? Laat weten waarom! #openvoordevolksgezondheid❤️????

#openvoordevolksgezondheid #idiotepreventiemaardanookvooralles #zelfzorg #gezondheid #watisgoedvoorjou #baasovereigenlijf #maatregelendieongezondheidindehandwerken #kostenbatenanalyse #hetduurttelang #bedrijvendiewerkenaangezondheidopen #isgeennevenschademeer #nevenschadeomvangrijkerdanschade #tismaarhoejehetbrengt #laathorenwaaromjijopenwilt #delenmag

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap