Skip to main content
  • Oefentherapie En Coaching Header 4
  • Pilates En Zo Header Computer
  • Oefentherapie En Coaching Header 3

Workshop halve dag 'Voetenfeiten'

Docent: Nancy

140514 wave

Je voeten zijn je basis, jouw fundament. De stand en de kracht van je voeten zijn heel bepalend voor de krachten in je lijf naar boven toe.

Als je voeten niet in ‘conditie’ zijn heeft dit onmiddellijk gevolgen voor enkels, knieën, heupen, SI-gewricht, rug/wervelkolom, nek, stand van je hoofd en op de reflexzones van de voeten. Hoe verder van de voeten vandaan, dat wil zeggen hoe hoger op in je lichaam, hoe groter de ‘verkeerde krachten’  kunnen worden als gevolg van de stand en functie van je voeten.Veel hoofpijnklachten bijvoorbeeld zijn terug te voeren op een verkeerde stand en verkeerd gebruik van de voeten. En dit is iets waar je niet in eerste instantie aan denkt als je dagelijks hoofdpijn hebt.

'Schept vreugde in het leven tenen'

Een simpel voorbeeld: als je je tenen niet goed gebruikt. Ik zeg vaak: mensen met ‘schept vreugde in het leven tenen’, tenen die omhoog staan die de hele dag ‘juichen’. Heb je vaak gaten boven op je sokken bij je tenen? In dit geval staat er meer gewicht op je hielen dan op je tenen/voorvoet. Hierdoor kantelt je lijf iets naar achter. Als gevolg hiervan ga je je billen ongemerkt iets meer aanspannen, krijg je meer druk op je onderrug en afhankelijk van de compensatiemechanismen van jouw lijf staat je hoof dan iets meer naar voren (alsof je ingespannen op je beeldscherm tuurt), of staat je kin juist omhoog en is je hoofd iets meer naar boven gericht met voor beiden als gevolg last van je nek. Ga eens na gedurende de dag of je billen gespannen zijn als je gewoon staat? 

Het trainen van je voeten helpt je voeten hun functies te verbeteren, terug te krijgen of te behouden. Maar ook levert het een betere houding op! Een goede stand van de voeten is bepalend voor het verloop naar boven: knieën, bekken, rug, schouders, nek! Talloze lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van een fundament wat niet goed functioneert. In deze worshop leer je hoe je je voeten weer goed kunt laten functioneren, je je fundament kunt verstevigen en klachten kunt verminderen. 

Voetenfeiten

Een gezonde voet is sterk en flexibel. Zo’n 80% van ons krijgt helaas ergens wel een keer voetklachten. Vaak gaan we dan pas nadenken over onze schoenen en of we niet op zoek moeten naar betere exemplaren. Gek genoeg komt het trainen van de voeten niet snel bij ons op. Terwijl in dat relatief kleine stukje voet zoveel te doen is. De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo’n 120 spieren, banden en zenuwen! Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten in je lichaam!! Gek dat we het trainen van onze voeten vaak niet bedenken maar grijpen naar steunzolen en stevige schoenen. Terwijl: als we last hebben van onze rug, grijpen we toch ook niet meteen naar een corset, maar willen we weer in beweging komen? Onze voeten zijn gemaakt om te bewegen, om schokken op te vangen, om in te veren en uit te zetten. Ons lijf is ons zo dankbaar als we ze hier een handje bij helpen, want vaak zijn onze voeten 'vergeten' hoe het is om te bewegen.

Voetklachten

Je kunt zelf wat doen aan klachten van(uit) de voeten zoals o.a.: Hallux Valgus (scheve grote teen), peesplaatklachten, vermoeide of pijnlijke voeten, enkelklachten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor, knieklachten, bekkenklachten, nek-schouder-rug-problemen, hoofdpijn, achillespeesklachten etc.  

Leer vanalles over voeten, invloed op reflexzones, klachten van(uit) de voeten, schoenen, zolen, staan, lopen, houding in deze verrassende workshop (theorie & praktijk)! 

Iedereen kan aan deze workshop deelnemen! Ben je een professional bijvoorbeeld voetreflextherapeut, pedicure, fysiotherapeut, pilates- of yogadocent, fitness- of sporttrainer, sportmasseur dan is ook de dagworkshop voor professionals interessant. 

Kosten:

Workshop: € 55,- per deelnemer

Inclusief:

  • Uitgebreide full-color reader inclusief oefeningen
  • Koffie/thee met iets lekkers

Zelf meenemen: een badhandoek en een goed humeur!

Als je nog vragen hebt; neem gerust contact met me op. Nancy telefoon: 06 - 50 28 27 56 of via het webformulier.

 

 

 

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap