Skip to main content

Jouw eigen dashboard

dashboard2B4154FB 3BC7 4EEB B8FE CC012BB57BD3

Wat zegt je gevoel, wat zegt je lijf? Velen denken ? (precies dat dus) 'er' ver verwijderd van te zijn en 'het' niet (meer) te voelen. Ga vandaag eens op zoek naar jouw ‘ja maar dan..’s’. om zo je intuïtie te ‘her-inneren’.........

'Ja, maar dan....'

Dagelijks hoor ik in mijn lessen tijdens de opbouw van oefeningen uitspraken als: ‘ja maar dan kan ik niet zo ver’, ‘ja maar dan kan ik mijn been niet liften’, ‘ja maar dan kan ik niet blijven ademen’. En dus moet je een stap terug doen in de opbouw van de oefening. Wellicht is de beginhouding van deze oefening al genoeg en jouw uitdaging voor vandaag! ‘Ja maar dan doe ik niks’??‍♀️. Niks?? Als je volgt wat ik van je vraag en je kunt dan je been niet meer liften, het is onmogelijk om dan nog door te ademen, er verschijnen extra rimpels in je voorhoofd, dan doe je toch behoorlijk wat? Dan doe je het maximale voor dat moment. Jouw lijf geeft je precies de juiste signalen.

En natuurlijk, het lukt best om dat been te liften, je gaat gewoon gooien, extra afzetten met je armen, je adem inhouden en het verstand op nul. Trots show je de houding. Maar wat doe je dan? Je gaat voorbij aan al de signalen van jouw lijf, je gaat voor de (eind)vorm en niet voor de inhoud. Je traint je compensatiemechanismen en geloof me die zijn al krachtig genoeg, die hoef je niet meer te trainen, daar wil je juist van af! Die maken je de hele dag zo moe, afwezig en uit het moment!

Jouw lampjes serieus nemen...

Gek hè, bij onze auto reageren we direct als er een lampje op het dashboard brandt. Aan onze eigen lampjes gaan we dagelijks compleet voorbij. Probeer je lampjes eens gewaar te worden door de dag heen. Heeft je accu het zwaar? Rust wat uit en laad wat op in de zon. ‘Ja maar dan doe ik niks’. Jawel je luistert naar je lijf, kijkt naar je lampjes en doet daardoor precies het juiste voor jezelf ??‍♀️?.

Pilates is hierom zo waardevol, dit is wat je oefent op je mat. Als je dit op de mat leert, neem je dit mee in je dagelijks leven. werkt dit voor jou ook al zo?

#intuïtie #pilates #gevoel #injelijf

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap