Skip to main content

Wie ben jij?

watjedenktwordjezelf

Jezelf zijn??‍♀️! Het klinkt kinderlijk eenvoudig en voor kinderen is dat vaak ook nog zo. Met als ultiem eigen moment: als je geboren wordt! Dat is het moment waarop je volledig jezelf bent en ook het moment waarop echt ALLE mogelijkheden open liggen. Alles kan! Maar naarmate ons leven vordert en we een verleden creëren, zijn we steeds vaker onze verhalen. Verhalen die je jezelf vertelt en verhalen die de omgeving je in je schoot werpt.

De karaktertyperingen, hetgeen je ooit als stempel hebt gekregen, hoe je vroeger als kind was, de (moeilijke) dingen die je hebt meegemaakt, de dingen die ooit ‘mislukt’ zijn, de overtuigingen van je ouders die je je hebt toegeëigend etc........

Veilig versus beperking 

Je bent niet je naam, want als je je naam veranderd ben je nog steeds jij. Je bent niet je baan, want als je van baan veranderd ben je nog steeds jij. Je bent niet de verhalen die anderen over je vertellen. Je bent niet je ziekte. Je bent niet wat je overkomen is. Je bent niet je verleden. Het zijn allemaal verhalen over gebeurtenissen. Vaak beperkende verhalen. Verhalen die zich gaan opwerpen als een soort van ‘beschermingsmechanisme’. Je voelt je een soort van ‘veilig’ in dit verhaal. Want dat is hoe het was. Maar feitelijk is het een beperking! Het was zo, maar hoeft niet zo te zijn of te blijven!

Wat je ook hebt meegemaakt, je bent het niet! Want als je het niet mee had gemaakt, ben je nog steeds jij. Gebeurtenissen verdrietig, angstig of juist fijn, ze zullen altijd blijven komen. De reactie op deze gebeurtenissen bepaal je zelf, ALTIJD! En dat is best eng en spannend en is een grote verantwoordelijkheid. Zeker als je dit niet meer op je automatische piloot gaat doen! Maar joh, wat een vrijheid geeft dat!

Stel je eens voor...........

Want wat als nou eens alles mogelijk is? En, guess what, dat is ook zo??! Je oude verhaal ken je tot in den treuren. Schrijf eens een nieuw verhaal! Visualiseer eens wat -als alles kan (en dat kan)- wat je graag zou willen. Hoe zou jou leven er uit zien? Wat doe je dan, waar ben je dan, wat ruik je dan, wat zie je om je heen, wie is er om je heen, waar ben jij toe in staat, wie en wat heb je nodig en wie en wat mag wegblijven?

#persoonlijkeontwikkeling #jezelfzijn #jezelfworden #wiebenjij #nieuweverhalenschrijven #bepaaljouwreactie #pilatesenzo #voetreflexplus #blog #visualiseren #vrijheidvandoenlatenendenken

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap