Skip to main content
 • Pilates En Zo Mindfulness 1
 • Pilates En Zo Mindfulness 2
 • Pilates En Zo Mindfulness 3

Wikkeltherapie

Hoe zou het zijn als je lichaam & geest volledig ontspannen zouden zijn? Kom het ervaren! Omwikkelingen met 100% natuurlijk helende olieën- en kruidencompressen, heelwol en wollen en flanellen wikkels. Omhult je geest en lichaam met zachtheid, rust, een naar binnen keren en geneeskracht uit de natuur. Een aloude antroposofische therapie: omhul met warmte - zo koester je wat je lief is!

Via warme helende oliecompressen of bijenwas zijdecompressen, omwikkeld met zachte heelwol en 100% natuurlijke warme wollen wikkels, worden via de huid stoffen opgenomen die een natuurlijk herstel (proces) ondersteunen. Bijvoobeeld op de buik, de nierstreek, de leverstreek, het zonnevlechtgebied, de bovenrug, de borst, de polsen afhankelijk van waar het nodig is. Het lichaamsdeel/orgaan waar de (metafysische) klacht zich bevindt wordt omwikkeld. Hierdoor wordt de aandacht gevestigd op het te helen gebied, waar je vaak eigenlijk liever geen aandacht aan wil besteden of van weg wil in geval van pijn. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel/gebied, wat heel veel aandacht nodig heeft om te helen. 

Een wikkel geeft het cocongevoel. Samen met inwrijvingen van kruiden en oliën omhult dit je met liefde, warmte, geborgenheid en rust, met als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten.

Na het inwikkelen van het desbetreffende gebied (bijvoorbeeld: buik/rug wikkel, borstwikkel, polswikkels, enkelwikkels) wordt je volledig gewikkeld/ingepakt in een warme flanellen deken liggend op een heerlijke infrarooddeken, hierin ga je rusten/herstellen en kom je volledig tot ontspanning. In deze behaaglijke warmte en volledige ontspanning doen de olieën en kruiden hun helende geneeskrachtige werk. Deze warme omhullingen en inpakkingen werken intens versterkend, rustgevend en troostrijk.

Inwikkelen is 'oeroud'

​‘Wikkelen zit diep verankerd in ons mens-zijn.’ Het is een oerbeeld: je verwondt je, je neemt iets uit de omringende natuur dat bijzonder helend is, legt dat op de zere plek, je omwikkelt het en gaat dan rusten.’ 

Door de fysieke begrenzing van de wikkels kom je bij zichzelf en op die weg naar binnen toe, neemt je de essentie van het kruid/de olie waar. Je neemt dan als het ware ‘de essentie van het kruid’ als geschenk/genezing aan. In het geval van bijvoorbeeld kamille zijn dat: ontspanning, reiniging en orde. 

We werken onder andere met de volgende oliën: 

 • Turf-Olie: afschermer, beschermer en hoeder van grenzen, bij HSP, hooggevoeligheid, bij prikkel- en indrukgevoelige kinderen en volwassenen, gevoeligheid voor magnetische straling, gevoeligheid voor weerswisselingen, gevoeligheid voor pijnen, bij kwetsbaarheid, gevoeligheid voor stress, je komt bij je eigen energie en warmte.

 • Kamille-olie: buikkrampen, menstruatiepijn, onrustige drukke kinderen, kalmeert bij spanning en stress in lichaam en ziel, bij slapeloosheid, verzachtend op heftige emoties.

 • Lichtwortel-Lariks: bij 'vastzittende' ontstekingen, stokkende psychische processen, blokkades van gevoelens, ontspant maakt vrij en geeft toch bodem, bevorderd de weerstand, bij hoofdpijn/migraine, bij depressie, voor een goede slaap.

 • Oxalis: brengt in beweging wat stokt, bij stofwisselingsproblemen, bij verteringsproblemen, bij slaapproblemen, ondersteunt de werking van de lever, bij obstipatie, bij spasme en kramp, brengt verteringsprocessen van de psyche in beweging, bij trauma en shockverwerking, bij verbijstering.

 • Goud-Rozen-Olie (met echt bladgoud (24 karaat): schenkt rust, stabiliteit, balans en vertrouwen,  na een operatie, herstel na ziekte, na verlies sterven of scheiding, burnout, uitputting, laatste levensfase, na heftige aanvaringen en ingrijpende omstandigheden, harmonieus, brengt nieuw evenwicht na een crisis hoe klein of groot die ook is.

 • Salie-Tijm-Olie: bronchitis, overgangsklachten, nachtzweten, bij uitputting, ondersteunt de weerstand, geeft lucht en warmte, schenkt kracht, ondersteunt overgangsprocessen (menstruatie, menopauze, seizoenen).

 • Castorolie | Wonderolie: Wonderolie heeft een uniek chemisch profiel. Het is rijk aan riconolzuur, een stof die alleen in de castorolie voorkomt, dat een positief effect heeft op verschillende processen in je lichaam. Bovendien straalt wonderolie wit licht uit, net als daglicht. Wit licht is natuurkundig gezien een combinatie van alle zichtbare kleuren. Bij uitwendig gebruik dringt het witte licht diep door tot in de onderliggende weefsels, tot in de lichaamscel. Daar geeft het energie af, waardoor beweging wordt gestimuleerd en blokkades kunnen worden opgeheven. 'Opent' de lever om het lichaam te kunnen zuiveren van afvalstoffen. Bij goedaardige klachten van het borstweefsel - mastopathie. Bij onregelmatige of extreme baarmoederlijke bloedingen. Bij het uitblijven van zwangerschap. Castorolie doorwarmt de baarmoeder. Bij obstipatie, om de stoelgang te bevorderen. Na een operatie, om littekenweefsel en verklevingen te voorkomen. Castorolie helpt ook goed bij oud littekenweefsel. Bij spierpijn verzacht het de spieren. Beschermt de huid tegen veroudering. Verzacht de pijn bij artritis. Versterkt het immuunsysteem.

 • Bijenwas zijde: bronchitis, gevoelige ontstoken blaas, bij gewrichtsklachten of spierpijn, voor gezonde en fijne slaap, helend en verzachtend

Wikkeltherapie zetten we in als zelfstandige behandeling/wellness of we combineren het met een passende voetreflextherapie-behandeling. 

 

 

 

 

Aangesloten bij

NIBIGregistratienummer 529147
Lees hier meer over in ons reglement

Cadeaubon

Een cadeaubon leuk om te geven, heerlijk om te krijgen! 

cadeaubon

 • Bezoekadres

 • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
 • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap