Skip to main content

Zingeving & hamsteren

Zingeving92BD3B9A C74E 4EA2 AD3B 357D77EB4DFC

Als de ‘zin’ weg is beleef je er geen plezier meer aan, is het sleur, plicht, gewoonte, waar doe je het nog allemaal voor??‍♀️. Als je leven op veel vlakken zinloos wordt merk je dat vaak aan de signalen van je lijf. Je lijf weet het vaak al veel eerder dan je hoofd.

Er komt een moment waarop je ‘wakker schrikt’ en je leven onder de loep neemt. Wil ik dit nog wel, waarom doe ik wat ik doe, waar ben ik (veelal bij toeval) in beland en is dit het nou? Je gaat op zoek naar zingeving. De verschillende aspecten: werk ??‍?, privé ??‍♀️, vrienden ?, familie ?‍?‍?‍?, oud (en na nu blijkt, overwerkt) zeer ??‍♀️ ze komen allemaal voorbij.............

Zoeken naar 'zin'

Zingeving zoeken, noodzakelijk maar kan heel lastig zijn in zo’n periode. Zingeving is een woord wat om actie vraagt: ‘welke zin geef je het’. Je hebt alles al gegeven en nu moet je ook nog ‘zin’ geven. En daar gaan die eindeloze radartjes weer te keer in je hoofd. Wat is de zin van dit alles en van mijn leven. Maar STOP⛔️, over zingeving moet je juist niet nadenken.

Betekenissen...

Wellicht is ‘betekenisvol’ helpend en helend in je zoektocht naar zingeving. Ieder mens wil betekenisvol zijn.

Begin eens met het toekennen van kleine ‘betekenissen’ aan je dagelijkse handelingen. Ga steeds een stapje verder en maak er een sport van om elke actie of moment ‘betekenisvol’ te maken. Maak gebeurtenissen betekenisvol, creëer situaties met mensen die betekenisvol voor je zijn. Als je op dreef bent probeer het dan ook voorzichtig met wat lastigere situaties als verlies van dierbaren, verlies van gezondheid, situaties waarin je machteloos was, waarin je iets is overkomen. Dat is lastig, maar begin en denk heel klein, de kleinste betekenis die het je heeft gebracht; mensen die je hierdoor ontmoet hebt, inzicht wat je hebt gekregen, zorg die je is geboden, ken jouw persoonlijke betekenis toe. Zelfs ogenschijnlijk zinloze acties kunnen uiteindelijk toch heel betekenisvol zijn.

Hamsteren?

Wees niet zuinig in het betekenisvol labelen en maken van alle aspecten in je leven, hamster zoveel betekenissen. Zin-geving: ‘geef’ je ‘zin’ betekenis?.

#zingeving #inspiratie #betekenisgeven #puiflijk #pilatesenzo

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap