Skip to main content

Droog!

Droog

Een dapper manneke van 8 jaar stapt voorzichtig met zijn moeder mijn praktijkruimte binnen. Moeder heeft met me gebeld, ik weet waarvoor hij komt...... 

Ik vraag of hij zelf wil vertellen waarvoor hij komt, of dat mama hem moet helpen. Ze vertellen samen het verhaal. Hij heeft elke nacht nog steeds natte luiers, hij plast dan echt veel, een gewone luier volstaat niet. En nu heeft deze stoere man zelf besloten, dat hij hier vanaf wil. Het probleem is dat hij er niet wakker van wordt, hij slaapt heel erg diep.

Omdat het, met alles wat ze samen al geprobeerd hebben, maar niet wil lukken, besloten ze verder naar hulp te zoeken. Moeder nam met hem de opties door en hij wilde liever niet naar de dokter, heel begrijpelijk omdat hij al een heel medisch verleden heeft. Dus daarom zijn ze nu bij mij voor reflexologie.

Ik pak mijn meridiaanpop en de reflexologische voetjes erbij en begin uit te leggen. Alles wat in jouw lichaam gebeurt kan ik zien en behandelen op je voeten. Je voeten zijn eindelijk een soort van afstandsbediening.

Geïnteresseerd schuift hij op het puntje van de stoel en bekijkt aandachtig de voeten. Hier zit de blaas en hier zitten de nieren. De nieren maken je plas en via een buisje loopt het in de blaas. Op de meridiaanpop laat ik zien waar de lijn van de blaas en de nieren loopt en wat ik ga behandelen. Ik ga nu op al deze knopjes van jouw afstandsbediening drukken en masseren, het doet geen pijn. Jouw blaas weet hierdoor dat hij jouw wakker moet maken om te plassen of moet wachten tot het weer ochtend is.

Nieuwsgierig, maar ook zichtbaar gespannen komt hij liggen op de met infrarood verwarmde behandelbank. Ik vraag of hij lekker ligt op het kussen en dek hem toe met een grote zachte warme teddypluche handdoek. ‘Mmmmmmmmm, dat voelt heerlijk, dat wil mama ook vast wel!’

Tijdens de behandeling bestudeerd hij mijn reflexvoetjes die hij stevig vasthoudt, aandachtig. Volgens mij ligt hier een kleine reflexoloog in wording. Soms kietelt het en schatert hij van het lachen, ook vraag ik hem een aantal keren of het pijnlijk is........dat is het niet, het voelt goed. Ik zie en voel een groot en vol blaasgebied en spanning op de blaasmeridiaan, er gebeurt veel tijdens de behandeling en er komt rust. Ik ben benieuwd, voor mij ook altijd weer spannend omdat elk lichaam anders reageert!

Ik rond mijn behandeling af, met een spray Kindermagie. Hiermee spray ik ook op zijn pols. ‘Ruik eens’...........’mmmmmmmm lekker’. Dan geef ik hem mijn toverolie mee. Hiermee kan mama elke dag even het blaasgebied masseren, ik leg uit hoe dat moet. ‘Misschien kan jij het zelf ook wel zeg ik, want ik denk dat ook jij kunt toveren op jouw afstandsbediening!’. Met een grote glimlach stapt hij rozig van de bank, hij moet plassen.......’ga maar snel’!

Een aantal dagen later gaat de telefoon, moeder belt: ‘hij is al 3 dagen droog en hij is zo ontzettend blij!’

Voor mij ook nog steeds zo onvoorstelbaar en een genot om te zien hoe krachtig en snel reflexologie bij kinderen (en volwassenen) kan werken. Ik geniet heerlijk mee op de trots en blijdschap van deze kanjers!

#reflexologie #voetreflex #dekrachtvanreflexologie #reflexzonetherapievoorkinderen #kinderreflexologie #zindelijk #verhaalvaneenstoerejongen #reflexoloogindedop #toverolie #kindermagie #orchidkindermagiespray #BachBloesemRemedies #bloesemremediesnederland #genieten #pilatesenzo

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap