Skip to main content

Vrijheid

Vrijheid

Lief mens, ontspan??‍♀️......ga eens even zitten, adem een paar keer wat dieper in door je neus en wat meer uit door je mond. En realiseer je: JIJ BENT VRIJ, je bent vrij?......helemaal vrij?!

Vrijheid krijg je niet door een trackingapp, door een vaccin, door regels, mondkapjes, verplichte afstand, social distancing, corona-testen, lijstjes bijhouden van overledenen en besmettingen, verplichte verwijdering van je geliefden en dierbaren, ‘nood’verordeningen, afspraken (die we met z’n allen??) gemaakt hebben. Sterker nog: dit alles maakt ons erg onvrij!

In verbinding

Voel eens in jouw lijf hoe dit je juist gevangen houdt en heel onvrij maakt! Onvrij om zelf na te denken, om je gezonde verstand te gebruiken, om zelf een inschatting te maken van de risico’s voor jezelf en de mensen om je heen. Onvrij om de risico’s die jij wilt nemen te mogen nemen. Hoeveel opgesloten onvrije ouderen zouden volledig bij hun verstand en vooral afgaand op hun gevoel, het risico willen nemen Corona op te lopen als zij daardoor wèl kunnen knuffelen met iedereen die hen lief is? En nee, deze ouderen zorgen niet voor een piek op de IC of een overbelast zorgsysteem, zij komen niet eens in aanmerking voor een plek op de IC . En als dat wel zo is kiezen ze er wellicht voor om te overlijden in verbondenheid in plaats van eenzaam, als zij zelf gewoon die keuze zouden mogen maken!

Er is een tweespalt gezaaid in de samenleving. Mensen die de regels precies volgen en elke beslissing en handeling die afwijkt van de regels sterk veroordelen. Regels zijn regels er is een starheid en overcontrole aan het ontstaan. Hierdoor zou je de ander kunnen veroordelen als asociaal, iemand die niet volhoud, als iemand die er voor zorgt dat anderen in hun beperkingen moeten blijven, als iemand die als hij/zij zelf Corona krijgt vooral geen zorg moet opeisen, als veroorzaker van onnoemelijk veel leed, als dissident. Al deze oordelen zijn in aanleg goed bedoelt.......maar hey vraag je eens af.....goedbedoeld? Het klinkt niet echt heel aardig? Maarja, regels zijn toch regels? Deze oordelen zijn heel begrijpelijk vanuit enorme angst (doodsangst) ontstaan. We zijn door dit virus oog in oog komen te staan met onze allergrootste en diepste existentiële angst. We kunnen er verdorie met z’n allen aangaan als we ons niet wapenen, schuil houden en enorm voorzichtig zijn?!

Het is dan ook een terechte angst, of ‘was’ een terechte angst. Want we zijn nu een stukje verder en jôh.....de meesten van ons zijn er gewoon nog! Hierbij wil ik uiteraard met respect niet voorbij gaan aan het feit dat dit virus, net als anderen virussen, helaas ook levens heeft gekost??.

Herpakken 

Maar nu wordt het wel langzamerhand tijd om onszelf weer te herpakken. Tijd om ons zelf vooral niet in te laten pakken en te blijven drijven op de primaire angst gevangen in regels. Deze regels gaan ons niet redden. Regie terugpakken kan niet collectief. Dit moet je echt zelf (langzamerhand en op jouw eigen tempo) gaan doen. Alle onvrijheden pasten bij reageren en regeren uit angst. Dat was goed in de periode van overweldiging. Nu mag het anders en kan het ook anders. De eerste storm is gaan liggen er heerst slechts nog een stevige wind. Je wordt niet meer omvergeblazen, kunt weer enigszins om je heen kijken maar moet nog wel wat harder werken om te blijven staan en jouw pad weer zelf te gaan lopen. Stap uit je angst, uit je oordelen gebaseerd op angst. Blijf bij jezelf, respecteer de tijd die jij hiervoor nodig hebt. Respecteer ook de ander die als weldenkend mens zijn/haar eigen keuzes hierin maakt.

Ik nodig je uit: ga eens lekker zitten en zorg voor contact met je voeten met de aarde. Voel dat de aarde? je draagt en het beste met je voor heeft, voel de zware energie van de aarde, de zwaartekracht. Maak dan ontspannen lengte naar je kruin....richt je ontspannen wat op. Voel hoe je ook energie van ‘boven’ ontvangt☀️??.....de lichte, wervelende en speelse energie van de lucht! En voel hoe deze twee energieën zich in jouw lijf mengen. De lichte speelse energie van de lucht, samen met de zware energie van de aarde?. Je hebt beiden nodig om je ontspannen te voelen?. Geniet even van die mengeling van energie. Adem nu een paar keer wat dieper in door je neus en wat meer uit door je mond.

Je bent vrij!

Ik nodig je nu uit: voel nu eens in jouw lijf. Je bent vrij! Vrij om te denken, te handelen en te doen wat goed is voor jou! Zonder je af te vragen of het mag, of het kan, hoe anderen het doen, wat anderen er van vinden, zonder oordeel. Je bent, voelt en denkt precies het juiste voor jou op dit moment. Vertrouw er maar op en geef anderen de ruimte dit ook te doen. Zeventienmiljoen mensen, zeventienmiljoen wensen, zeventienmiljoen verantwoordelijkheden nooit te vangen in een aantal regels. Volg jouw tempo, vertraag waar nodig, wat sneller waar kan, volg vooral jouw ❤️. Morgen doe je het weer en kan het anders zijn, maar wat je nu voelt is wat nu bij jou past. En daarom doe je dit elke dag opnieuw, oefen maar......we zijn het veelal verleerd om onszelf deze vraag te stellen. Vraag je af, wat voelt goed voor mij op dit moment? Voorbij de regels en opgelegde onvrijheden vind jij jouw eigen vrijheid, voel je wat goed is voor jou, met respect voor iedereen om je heen?. Laat de verwachtingen over jezelf en alle anderen los en wordt wie jij ten diepste bent.............de wereld heeft nu echte zichzelf voelende mensen nodig???

#vrijheid #jijbentvrij #wathebjijnunodig #voorbijderegels #jelijfgeefthetaan #respectvoordeander #landeninjezelf #aandachtvoorjezelf #uitdeangst #persoonlijkeontwikkeling #durfjezelftezijn #erisgeenbetere #volgjehart #spannendomvrijtezijn #zelfbeschikking #ademinenademuit #jekunthet #vrijheidinverbondenheid

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap