Skip to main content

Kerngezond!

KerngezondIMG 1490

Immers dit houdt in dat jouw eigen immuunsysteem fantastisch werkt! Je lijf heeft het virus prima onder controle, je krijgt hooguit wat milde klachten. Alhoewel het virus voor iedereen onbekend is, heeft jouw lijf de aanval en de verdediging goed op peil. Het virus is herkent en ontmaskerd, omsingeld door jouw eigen ‘pacman-leger’ en kan afdruipen......toedeledokie virus??. Dit is dus gewoon reden voor een feestje?.......

Wat doet het met jou als je in het nieuws hoort of leest dat er heel veel besmettingen zijn vastgesteld? Waarschijnlijk schrik je?! Zo wordt het ook gebracht. We zijn niet meer zo gewend om nieuws wat tot ons komt te analyseren. We nemen het heel vaak zoals het gebracht wordt. Wist je dat kranten ‘koppenmakers’ in dienst hebben en dat vrijwel altijd iemand anders het stuk schrijft? En hiermee bepalen ze hoe jij je voelt door het zien van de betreffende informatie. Besmettingen in deze fase waarin we meer testen afnemen zijn niet heel onlogisch en zeker niet zo’n schreeuwende angstaanjagende krantenkop waard!

Ik zou zo graag in de media lezen dat onze immuunsystemen zo onvoorstelbaar krachtig zijn, want dat zou ons geen angst aan jagen maar gerust stellen?. We zouden hiermee weer meer in onze kracht komen, want het mooie is, je hebt er zelf ook gewoon invloed op! Als je voldoende rust neemt en slaapt, jezelf voed met zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, als je jezelf voed met positieve dingen om je heen als fijne sociale contacten en knuffels, je het gevoel hebt dat je zinvol bezig bent in je leven, als je je leven creatief en met passie kunt leven zoals jij dat graag wil, als je elke dag kunt lachen (al is het om jezelf?), als je beweegt (sporten hoef niet, bewegen is noodzaak)! Kortom als je ontzettend lief bent voor jouw lijf, wapen je jezelf, wat heeft de natuur dat toch weer mooi bedacht. En natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor je toch vatbaarder bent, maar alles wat je zelf kunt bijdragen is winst in welke situatie je ook zit. Alleen al het gevoel dat je wat kunt doen, in plaats van lijdzaam afwachten, geeft een enorme boost aan je immuunsysteem??. 

Als je er op deze manier tegen aan kijkt, kan je de statistieken wat relativeren. Want tjsongejonge, wat worden we in de angst gezet dagelijks (en wat verzwakt dat je immuunsysteem enorm). Eerst kregen we dagelijks de IC-opnames te horen, toen de overledenen (??) en nu de besmettingen en mogelijk een tweede golf. Maar hey, een besmetting kan dus ook een feestje zijn. Er wordt geadviseerd bij de minste of geringste klachten te testen en dat wordt massaal gedaan. Dus vieren? die besmettingen, het zijn kerngezonde mensen! Zo ook die steekproeven die ze nu uitvoeren bij slachthuizen: ‘er blijken heel veel mensen besmet’. ‘Er blijken’.......want ze hebben vrijwel nergens last van........een ijzersterk immuunsysteem dus. Waarbij ik als vegetariër wel wat vragen stel over hoe ‘gezond’ onze intensieve vleesindustrie is, maar dat terzijde.

Hoe kies jij er voor om tegen deze crisis aan te kijken? Hoe wil je je voelen? Met welke cijfers en welk nieuws voed jij je dagelijks? Hoe staat het met jouw levenskracht en je immuunsysteem? Welke verhalen vertel jij dagelijks? Analyseer jij voor je zelf het nieuws wat tot je komt? Durf jij in deze crisis nog te vertrouwen op je eigen gevoel en waarneming? Durf jij nog je eigen keuzes te maken als vrij mens? 

#analyseren #vertrouwen #eigenkeuzes #vrijheid #verbinden #immuunsysteem #jeeigenpacman #kerngezond #levenskracht #goedvoorjezelfzorgen #toedeledokievirus #delenmag

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap