Skip to main content

Voor jezelf zorgen..

Voor jezelf zorgen

We voelen het niet altijd, of willen het niet altijd voelen op dat moment. Maar ons lijf geeft altijd feilloos aan hoe het met je gaat.

Deze week was het mijn beurt om te luisteren naar mijn lijf. Al een paar dagen minder fit en dinsdag stond ik op: mijn stem was foetsie? en mijn lijf??‍♀️ voelde superbrak. Dat is zeg maar erg onhandig als je de hele dag praat en beweegt........

Wat zeg ik tegen anderen? 

Ik hoor mezelf zeggen tegen klanten en collega’s: ‘zorg goed voor jezelf’. Plichtsbesef, de volhouder in mij, de zorg voor anderen, trekken aan me. Ik moet toch door? Ik kan toch niet aan mijn collega’s die al druk zijn vragen om .. en de klanten...ik kan toch niet de lessen annuleren. Ik wil toch niet afhaken, een luchtweginfectie kom op zeg, er zijn ergere dingen dan dat! Ik sta op en strompel naar beneden, nee dit ziet er echt heel ‘Pilatesjufwaardig’ uit?. Ik begroet mijn eeuwig blije viervoeter, er komt alleen gekras uit mijn keel, zelfs ?deinst achteruit.

Practice what you preach! Ook dit is oefening baart kunst. Zorgen voor jezelf is uiteindelijk ook gewoon een kwestie van doen! Dit is geen fluisteren van mijn lijf, maar schreeuwen, platleggen. Ik moet wel, zonder stem, weinig les??‍♀️, dus dan toch maar niet zo’n superwomen?. Die oordelen over jezelf en die eeuwige gedachten ook hè, herken je ze?

'Superwomenwaardig'

Met mijn gedachten kom ik er dit keer niet. Ik word hard met de neus op de feiten geduwd, mijn lijf spreekt. De afgelopen tijd was superdruk, ik ben te veel met de ander bezig geweest en te weinig met mezelf.

Het klinkt egoïstisch vind je niet? Met jezelf bezig zijn, voor jezelf zorgen. Maar misschien hè, is dìt juist ‘superwomenwaardig’??‍♀️! Want hey, ik heb maar 1 lijf er is maar 1 ik!

Zelfzorg....

De basis van het leven is voor jezelf zorgen, eerlijk zijn naar jezelf, je eigen leven leven, jezelf mogen zijn, doen wat goed voelt. Want pas dan kan je er zijn voor anderen en de wereld om je heen als jouw beste jij!

Wat nu goed voelt is met een dekentje en mijn ? op de bank (ok ook een beetje balen en verdrietig zijn) maar daarnaast lief zijn voor mezelf en voor mijn lijf zodat ik me snel weer wat beter en krachtiger voel ??????????☀️.

#stemkwijt #metdeneusopdefeiten #zelfzorg #practicewhatyoupreach #luisterennaarjelijf #stil #herstellen #klinktsimpelbestlastig #gewoondoen #geduldmetmezelf #opdebankmeteendekentje #pilatesenzo #blog #jezelfzijn #persoonlijkeontwikkeling

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap