Skip to main content

Tunnelvisie

Tunnelvisie IMG 1475

Vanochtend stond op mijn scheurkalender: “Je verliest je plezier als je externe drang krijgt opgelegd. Dus hoe controlerender de omgeving is, hoe meer je plezier verdwijnt. Je bent dan enkel nog aan het streven de volgende targets te halen”.

Wat zie ik dat in de maatschappij gebeuren de laatste maanden, de ‘ziel’ is er uit. Ik heb gisteravond de ramkoers van onze regering weer mogen aanschouwen tijdens de persconferentie. Ik denk dat er zo’n 10.000 x gezegd is dat we vooral de 1,5 meter afstand moeten houden en dat echt onze enige redding een vaccin is. Ik hoorde dat we in een achtbaan zaten en dat we de ergste loopings gehad hebben. Maaaaaaaaar, vooral niet verslappen want als we ons niet verantwoordelijk meer gedragen en ons aan de regels houden dan gaat het weer helemaal mis! Ik hoor schoolmeesters praten??‍♀️. Daar waar eerst de regels nog vrij logisch en onschuldig waren: handen wassen, niezen in de elleboog en als je ziek bent blijf je thuis, worden de regels ondanks de versoepelingen afgedwongen en zijn ze uitermate star en bepaald en bezien vanuit een microscopische blik.......

Ik vermoed echt dat Hugo en Marc samen met hun karretje uit de achtbaan losgeschoten zijn en in een tunnel zijn beland, blind voor de andere opties die er altijd ook nog zijn. Er is nooit slechts 1 mogelijkheid, NOOIT! Maarja, als je een een tunnel zit dan zie je dat niet?. En ja, als je al miljarden euro’s (wat wij burgers op moeten hoesten) betaald hebt voor die éne oplossing ‘het vaccin’, dan wil je natuurlijk ook niets anders horen?. Dan worden wetenschappers, artsen en andere wellicht ook mogelijke opties als ‘complotgekkies’ neergezet en de mond gesnoerd?.

Maar lieve regering er staan ook mensen buiten die tunnel en weet je buiten de tunnel is de wereld zo veel groter, mooier, lichter, kleurrijker, vol creativiteit, ideeën, onderzoeken en visies. Echt, jullie zouden eens moeten komen kijken, het zal jullie echt verbazen! Buiten die tunnel is een wereld waarin we elkaar helpen, samen zoeken naar oplossingen, zorgen voor elkaar, de sterken helpen belangeloos de zwakken, we zijn lief voor onze aarde, we hoeven en moeten niet zo nodig maar we willen graag, we leven met de natuur, versterken ons immuunsysteem met hetgeen de natuur ons biedt, we weten dat de dood en ziekte bij het leven horen, we hebben mooie rituelen om samenzijn, feesten en afscheid te vieren, we delen, iedereen draagt bij waar hij kan op de manieren waarbij iedereen tot zijn recht komt in zijn of haar talent, het is vreedzaam, iedereen is de beste en samen voelen we ons heel krachtig?❤️?. Onvoorstelbaar hè gewoon geen regels, alleen ongeschreven, we kennen en nemen onze verantwoordelijkheden. En joh.....een mogelijkheden dat er zijn, onvoorstelbaar en oneindig veel mogelijkheden☯️!

Welke wind waait er in die tunnel waar jullie inzitten? Anderhalve meter vastleggen in de wet, zijn jullie ziende blind en horende doof? Luister ook eens naar de ethici, medici en wetenschappers die de andere kant van het verhaal vertellen, luister en kijk naar onze zielloze samenleving die in een aantal maanden ontstaan is, ga eens in de schoenen van politie en boa’s staan die mensen moeten verbieden om contact met elkaar te maken, voel eens wat je kerngezonde kinderen aandoet door hen te vertellen dat ze op 1,5 meter afstand moeten blijven van iedereen die niet tot hun huishouden behoort, omdat ze potentieel dodelijk zijn voor volwassen mensen?. Het gevoel hoe het is om gevangen te zitten, zoals onze ouderen in bejaardentehuizen, daar kunnen jullie je vanuit de tunnel waarschijnlijk enigszins in verplaatsen. Wellicht is dat de reden dat dit nog steeds zo is? Voor jullie voelt die tunnel wellicht veilig en geborgen? Wellicht is het dan toch goed de ouderen zelf eens te vragen hoe zij het ervaren, die geborgenheid die jullie gevangen in die tunnel ervaren, voelt namelijk lang niet voor iedereen zo prettig en veilig.

Mensen raken het vertrouwen in hun eigen lijf kwijt door te blijven roepen dat niks behalve een vaccin ons kan redden. Mensen worden bang gemaakt en gehouden en nu het virus op z’n retour is wordt er gedreigd met een tweede golf......en waarschijnlijk in het najaar horen we dat Covid-20 ons allen zal treffen. En het allerergste, de spontaniteit, het sociale, het plezier, de bezieling, de passie, de inspiratie en de creativiteit zijn weg!

Lieve Marc en Hugo de regels die in jullie tunnel wellicht prima werken, werken niet in de wereld buiten die donkere tunnel ??. Ik begrijp heel goed dat dat lastig voor te stellen is, als je in de donkerte regeert. Ik hoop dat jullie karretje heel snel weer op het goede spoor komt en dat we samen in gezonde spanning de meest bizarre loopings van het leven nemen en trillend van spanning elkaar daarna omhelzen dat we dat gedurfd hebben..........om vervolgens gewoon opnieuw vol goede moed en vertrouwen, samen weer in de volgende achtbaan te stappen om ook de volgende onstuimige route te verkennen.

Kom uit de tunnel, leef in vrijheid en vooral in verbondenheid met alle risico’s van het leven. Leven is het meervoud van lef en van leven ga je dood...... onderweg vooral genieten en doen wat voor jou goed voelt.........zo simpel is het??!

#tunnelvisie #ramkoers #openblik #verbinding #mogelijkheden #vrijheid #leven #vieren #achtbaan #uitdebochtgevlogen #donkerindetunnel #zoekhetlicht #stopanderhalvemeter #hoevoelthetvoorjou #watzoujewillendoen #doedat #doenwatgoedisvoorjou #samenmakenwedewereld #hoewiljijdatdewerelderuitziet #beginermaarvastmee #delenmag

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap