Skip to main content

Winnen van verlies..

winnen van verlies IMG 0831

Niemand heeft ooit gezegd dat verliezen makkelijk zou zijn. Niemand heeft ook ooit uitgelegd dat verliezen zo verschrikkelijk moeilijk zou kunnen zijn. Maar als verliezer win je als je tegen je verlies kan!

We leven in deze huidige ?crisis in een tijd van verlies: verlies van gezondheid, van dierbaren, van inkomsten, van vrijheden, van controle, van het vertrouwde, van een gevoel van veiligheid en geborgenheid, een verlies om het te kunnen doen op jouw eigen manier...

Nu...

Misschien is dit wel het tijdstip, de gelegenheid of zelfs de enige optie om ‘jouw eigen manier’ eens op de schop te nemen. Om jouw eigen manier te laten groeien en bloeien?. Je kunt nu ook bijna niet anders, je moet wel??‍♀️. Je kunt het proberen te leren en lezen in boeken, je kunt het overdragen en weten voor anderen. Maar dit, precies dit moment, deze ?crisis maakt ook jouw persoonlijke verliezen vaak pijnlijk duidelijk en maakt het onontkoombaar om daar wat mee te moeten doen. En hoe verschrikkelijk moeilijk ook, het is ook een kans! We zijn in deze bijna allemaal beginners, dat schept toch een band, wees maar een beetje mild voor jezelf.

We merken het als collectief: wat is er nu eindelijk helemaal belangrijk, zelfs als het nu niet kan? Wat leek zo belangrijk, wat is het wat je feitelijk helemaal niet mist? Wat blijft er over als je ineens heel veel of bijna alles verliest? Kun jij je vasthouden aan dat kleine, mooie, lieve, fijne wat er in elke situatie wèl is? Kun je dat uit laten groeien?? Het kan zelfs een herinnering zijn, een gevoel, een zonnestraal, waardering voor dat wat je een paar maanden terug nog niet kon zien.

Eenvoud..

De werkelijkheid is feitelijk verrassend simpel, joh wat hebben wij westerse mensen de werkelijkheid toch verschrikkelijk complex gemaakt met z’n allen!

Als je niet ziet wat je denkt dat er is, maar gewoon kijkt naar wat er is: dan schijnt nu de zon, is het lente, best lekker om even buiten te zijn, een keer diep in te ademen en veel uit te ademen en je lijf wat te laten ‘smelten’ en te ‘verzachten’. Maak een glimlach aan de binnenkant van je mond en geniet van dit, van dit kleine moment van ontspanning en deze zucht van verlichting?

#ontspannenkunjeleren #ontspannendoejealtijdzelf #geenvakantievoornodig #elkpiepkleinmomentjeisereen #momentjesverzamelen #persoonlijkeontwikkeling #vancrisisnaarkans #verliezenismoeilijk #keimoeilijk #dewerkelijkheidissimpel #inhetmomentzijn #momentopnames #pilatesenzo #blog #coronatijd #gekkewereld #stayathome

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap