Skip to main content

Mijn helikopter

MijnhelikopterIMG 0990

Vanochtend tijdens het wandelen?, besloot ik te gaan reizen. Dat gebeurt overigens heel vaak als ik wandel en zelfs in Corona-tijd kan dat gewoon. Ik stap in mijn helikopter om eens een verhelderend kijkje te nemen van boven af.

De afgelopen weken cirkelde ik voornamelijk boven mezelf en zag ik van alles gebeuren: angst, vechtlust, verslagenheid, onzekerheid, boosheid, machteloosheid, verzet maar ook creativiteit, overgave, vertrouwen, back to basics, er zijn voor mezelf, ruimte en het geluk van dichtbij.......

Vliegen voorbij grenzen

Vandaag besloot ik eens wat verder te vliegen en cirkelde rond mijn wandelroute, voorbij mijn wandelroute over Nederland en over de ?. Over mijn wandelroute cirkelend, ziet het er vanuit mijn helikopter bizar uit: ik zie mensen elkaar naderen en vervolgens met een grote boog om elkaar heen lopen steeds opnieuw. Ik besef dat ik zelf 1 van hen ben. Het is ok in deze tijd, er is immers een gevaarlijk ?.

Ik zie angst, collectieve angst. Ik zie vijandschap, iedereen die je tegenkomt is potentieel gevaarlijk, zelfs je naasten. Sterker nog zelf ben je ook potentieel gevaarlijk??‍♀️. De hele wereld op z’n hoede voor alle medemensen, voor potentiele ?-dragers. Iedereen kan je vijand zijn en je ongewild en onbedoeld aanvallen en je kan zelf ook een vijand zijn voor iedereen om je heen. Het lot, een dosis geluk en afzondering lijken de oplossing om te overleven.

Ik zie hoe mensen die er overgaan alles in cijfers, modellen, voorspellingen en onderzoek gieten?. Cijfers over zieken, testen, overledenen, tekorten, economie, schulden, regels, wetten, percentages leed, capaciteit, handhaving, boetes, privacy, verplichtingen etc.

Lichaamstaal, de helderste taal

Ik kijk naar lichaamstaal en zie hoe mensen met hun hoofd gebogen lopen, grijs worden en rimpels krijgen, ingedoken in hun sjaal, schuil gaan achter kapjes, debatterend argumenten aan dragen om strategie te bepalen, het oncontroleerbare proberen te controleren en daar almaar verder in gaan. Ze doen hun best maar lijken toch ook allemaal verslagen, ook zij zijn aan het volhouden.

Voorbij de lichaamstaal cirkelde ik ook wat dieper en zag harten? die niet meer straalden, donkerte.

Mag het licht aan? 

Hey?, maar wat als we nu eens allemaal ons hart weer laten stralen bedacht ik me? Ik wilde ter plekke om me heen bij iedereen hun hart weer aansteken?! Wat als iedereen zijn koppie weer zou liften, het licht in zich zelf zou ontbranden, wat als echt? iedereen nu ter plekke zou gaan stralen?? We stralen door onze 1,5 meter grens heen, vanachter onze mondkapjes vandaan, door de plastic schorten, vanuit je plastic vingers, vanuit onze waar je ook #stayathome of #indefrontlinie bent?

Ik zag een golf van licht vanuit alle mensen die de wereld overspoelde met licht. Een helder licht waarmee we onze ? konden voeden. Waarmee we het ? in de donkerte plaatsten en het virus uiteindelijk afdroop verblind door het felle licht vanuit al onze harten?.

Let’s do it now☀️, do try this at home!

#latenwehetvirusverblinden #straaljemee #stapeensinjehelikopterenkijkzelf #hetproberenwaard #alshetnietluktisinelkgevaldewereldeenbeetjemooier #energievolgtaandacht #metznallenmoethetlukken #johwatalsditgewoonwellukt #delenmag

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap