Skip to main content

Definities

Definities

Samenleving....SAMEN-leving...
Een samenleving is een bevolking die een sociaal geheel vormt. Deze groep mensen vormt samen een half-gesloten systeem. Binnen dit systeem bestaat er interactie tussen de leden van de groep.

Verdeeldheid...
Synoniemenconflict, disharmonie, gespletenheid, onenigheid, scheuring, schisma, tweedracht, tweespalt, tweestrijd, twist, verscheurdheid, vete....

Discriminatie...
Ongeoorloofd onderscheid dat gemaakt wordt op grond van bepaalde kenmerken zoals ras, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, medische status.

Veroordelen...
Het bewijzen, bevinden of oordelen dat iemand schuldig is aan een overtreding of een misdaad.

Buitensluiten...
Buitensluiten; = weren: iemand uitsluiten van deelname.

Polarisatie...
Het veroorzaken van een conflict of het versterken van tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen. Toenemend wij-zij-denken. Het proces waarbij de tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker worden, waardoor groepen steeds meer tegenover elkaar komen te staan.

Cognitieve dissonantie...
De onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging.

Goedpraten...
Vergoelijken.

Verdeel en heers...
Of Divide et impera is een tactiek waarbij de ene partij meer rechten krijgt dan de andere partij. De ene partij wordt onderworpen, terwijl de andere als bondgenoot wordt gehouden. Opzettelijk een geheel verzwakken door verdeeldheid te zaaien. Hierdoor zal er nooit vriendschap ontstaan tussen hen beiden en hoeft de derde partij, diegene die deze tactiek gebruikt, niet te vrezen dat de eerste twee samen tegen hem zullen optreden.

Waarden...
Dat wat we belangrijk vinden in het leven.

Verbinding...
Iets verbinden of samenvoegen; iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt. Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.

Liefde...
Is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp.

Respecteren...
Aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand. Iemand vrij laten qua keuzes of mening · Iemand waarderen ongeacht de standpunten, religie of (politieke) keuzes die iemand heeft.

Barmhartig...
Zijn zij die zich ontfermen over hun medemensen, die in woord en daad hulp en ondersteuning bieden aan degenen die daaraan behoefte hebben.

Samenwerken...
Kan worden gedefinieerd als het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken. Samenwerken wordt gezien als een belangrijke competentie omdat het een efficiënte manier is om doelen te bereiken.

Helen...
Weer beter, gezond maken/worden

Sociale wezens...
Van nature is de mens goed! We zijn sociale wezens met een goed hart. Mensen willen ook graag hun best doen voor elkaar, het goede doen, elkaar helpen, openstaan voor groei en verandering. In onze kern zijn we sociale en liefdevolle wezens.

Herinneren, her-INNEREN...
Opnieuw in gedachte brengen, "zich ~": uit het geheugen opdiepen, doen terugdenken.

#nietnormaalmakenwatnietnormaalis #praatjijditgoed? #spreekjijjeuit?#stajijopvoorongelijkheid? #wanneerisgenoeggenoeg #verschoonjijjemethetideedathetjouniettreft? #komjijopvoorjemedemens? #nietwegkijken

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap